maandag 21 augustus 2017
 

Monumenten restaureren

Wilt u een monument restaureren? De naam monument staat bij veel mensen bekend als een "beschermde status" onder toeziend oog van de overheid. Wat Authentiek Bouw betreft gaat het hier ook over "onbeschermde" woningen, boerderijen, stadspanden met een bijzondere unieke uitstraling al dan niet onder architectuur gebouwd. Er zijn veel bouwwerken die uniek van uitstraling zijn, een aanwinst voor mens en omgeving. Authentiek Bouw gaat altijd voor behoud en niet voor sloop!

Authentiek Bouw kan monumenten in zijn geheel of gedeeltelijk terug brengen naar de oude stijl of juist aanpassen aan deze tijd. Het verschil tussen renoveren en restaureren zien wij als volgt; bij een renovatie van een monument zoals bijvoorbeeld een woning, boerderij of stadspand knappen wij het bouwwerk op door middel van nieuwe, passende materialen. Bij een restauratie van een woning, boerderij of stadspand maken wij uitsluitend gebruik van oude materialen om het pand in zijn originele staat te herstellen. Zo brengen wij uw pand terug in kwalitatief hoogwaardige staat aan de hand van streekgebonden kenmerken. Het bouwresultaat moet eigentijds en authentiek zijn!

Wanneer u een monument wilt restaureren, dan is het aan te raden gebruik te maken van vakmensen die werken bij een professionele onderneming, Authentiek Bouw. Bij ons bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en van enthousiaste vakmensen met een ruime ervaring die op een vakkundige wijze werken, met liefde voor het vak. Juist een monument restaureren vraagt om degelijkheid met oog voor kwaliteit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en offerte!

Minimaliseren
 

Gemeentelijk monument


Als een gebouw van plaatselijk of regionaal belang is kan de gemeente het op de gemeentelijke monumentenlijst zetten. Bij de afdeling monumentenzorg van de gemeente kan u navragen of een gebouw op de gemeentelijke monumentenlijst voorkomt. 

 

Minimaliseren
 

Rijksmonument

Een rijksmonument is een gebouw dat door cultuurhistorische waarde en schoonheid van nationaal belang is. De Rijksoverheid beschermt rijksmonumenten met als doel de monumentale waarde ervan te behouden. Rijkmonumenten vallen onder de Monumentenwet.

Mocht u in bezit zijn van een dergelijk monument, dan adviseren wij u graag in de mogelijkheden tot verbouw en restauratie.

Minimaliseren
 

Beschermde stads- of dorpsgezichten


Beschermde stads- of dorpsgezichten zijn gebieden met beeldbepalende gebouwen met historische karakteristieken. Voor deze gebieden gelden aparte regels. Zo is een bestemmingsplan voor een beschermd stads- of dorpsgezicht veel gedetailleerder dan een normaal bestemmingsplan. Binnen dit bestemmingsplan hoeft niet elk pand een monument te zijn. Het geheel valt onder de monumentenwet.

HOME   |   INTRODUCTIE   |   REFERENTIES   |   LINKS   |   MEDIA   |   AUTHENTIEK STAAL   |   AUTHENTIEK HOUT   |   CONTACT
Copyright 2017 by DeHaanEC