maandag 21 augustus 2017
Minimaliseren

Authentiek Bouw bouwt nieuwe boerderijen, ook verbouwen, restaureren, renoveren wij boerderijen. Wij brengen boerderijen terug in oude staat met de gemakken van onze hedendaagse tijd. In de jaren 70 en 80 zijn veel boerderijen verbouwd en aangepast aan de eisen van toen. Hierbij werd respect voor de oude bouwwijze uit het oog verloren. De echte oude bouwelementen zijn vaak nog niet verloren en kunnen worden hersteld.

Authentiek Bouw restaureert in samenwerking met monumentenzorg stadspanden, grachtenpanden. Dit vergt vakmanschap en kennis, wij hebben deze door onze jarenlange ervaring en scholing in huis.

Authentiek Bouw bouwt uw kapschuur, wagenschuur, paardenschuur authentieker tot in detail. Wij bouwen uw schuur in steen en/of hout. Ramen van gietijzer en/of hout. Dakbedekking van riet en/of dakpannen. Tevens restaureren wij schuren.

 

Authentiek Bouw maakt gebinten in verschillende soorten en maten. Gebinten werden vroeger als draagcontructie toegepast bij boerderijen en  vakwerkhuizen. Wij produceren o.a. ankerbalkgebinten, tussenbalkgebinten, kopbalkgebinten en dekbalkgebinten. Ook leveren wij de bijpassende kapspanten. Tevens restaureren wij gebinten en spanten.

 

Authentiek Bouw bouwt hooibergen in verschillende soorten en maten. De hooibergen worden volgens de "Ruhof methode"gebouwd. Eiken roeden op poeren of in de grond geplaatst. Wij bouwen o.a. 1- of meerroedige hooibergen, steltenbergen, schuurbergen, kapbergen, koekoekbergen, roggebergen en tasbergen. Tevens restaureren wij hooibergen.

Authentiek Bouw bouwt serres, veranda's en uitbouwen in authentieke stijl. Hierbij wordt gekeken naar het bestaande pand. Er worden zoveel mogelijk details overgenomen, zodat alles een geheel wordt. Tevens restaureren wij serres, veranda's en uitbouwen.

 
Minimaliseren
             

Restauratie stadspanden en grachtenpanden

Wij onderhouden en restaureren monumentale stads- en grachtenpanden. Soms zijn deze panden in het bezit van meerdere eigenaren (V.V.E).

Wij stellen onderhoudsplannen op met een overzichtelijk kostenoverzicht, zodat men niet verrast wordt door onverwacht hoge onderhoudskosten. Door een meerjaren onderhoudsplan op te stellen voor uw monument krijgt u inzicht in de onderhoudskosten op lange en korte termijn.

Voor het aanvragen van subsidie kan het een vereiste zijn om een meerjaren onderhoudsplan bij de aanvraag te voegen. Lees meer >>

 

Minimaliseren
 

Serres veranda's en orangerieen

Serres, veranda's en orangerieen worden door ons in passende stijl gebouwd. Hierbij worden soms details van het bestaande pand overgenomen, zodat het bouwwerk een geheel wordt.

Restauratie en renovatie behoort tevens tot de mogelijkheden. Lees meer >>

Minimaliseren
 

Nieuwbouw en herbouw in passende stijl

Wij bouwen nieuw in de meest mooie varianten. In samenspraak met de architect komen de beste ideeen tot stand. Zowel in functionaliteit als uitstraling. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Lees meer >>

Minimaliseren

Boerderijverbouw boerderijrenovatie en boerderijrestauratie

Boerderijen worden door ons team van vakmensen gerenoveerd en gerestaureerd. Ze worden naar wens teruggebracht in de oude staat, en/of aangepast aan de huidige tijd. 

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw zijn veel boerderijen verbouwd en aangepast aan de eisen van toen. Hierbij werd niet altijd even respectvol omgegaan met de oude bouwwijze.

De echte authentieke bouwelementen zijn vaak nog niet verloren en kunnen worden hersteld. Lees meer >>

Minimaliseren
 

Stijlvolle interieurafwerking

Wij leveren o.a. landelijk- als modern eigentijds interieurwerk, of een combinatie hiervan. Door op verschillende projecten van ons een vrijblijvend bezoek te brengen vormt u een inzichtelijk beeld wat u wel of juist niet mooi vindt.

Wij kunnen uw wensen aanvullen met tekeningen om het eindresultaat te kunnen (over)zien.

Wij leveren zowel moderne- als authentieke bouwmaterialen. Dit zijn o.a. stalen- en houten kozijnen, verschillende glassoorten, trappen, houtbetimmeringen, en tegelvloeren.

 

Minimaliseren
 

Hooibergen volgens Ruhof methode

Hooibergen worden door ons op maat en wens gebouwd. De hooibergen worden volgens de "Ruhof methode" gebouwd. Eiken roeden op poeren of in de grond geplaatst.

Wij bouwen o.a. 1- of meerroedige hooibergen, steltenbergen, schuurbergen, en tasbergen. Tevens restaureren wij hooibergen. Lees meer >>

 

Minimaliseren
 

Gebinten vakwerkconstructies en dakconstructies

Houtconstructies voor boerderijen, schuren en vakwerkhuizen beter bekend als gebint- of bintwerk worden door ons op authentieke wijze gemaakt.

Zowel in de houtsoorten douglas en eiken worden de verschillende onderdelen met pen- en gatverbinding aan elkaar verbonden.

Door onze vakmensen worden o.a. kapspanten, anker- en dekbalk gebintenconstructies gemaakt in eigen werkplaats. Bij bestaande panden worden ze hersteld- en/of vernieuwd. Lees meer >>

 

 

Minimaliseren
 

Schuren loodsen en bijgebouwen

Een bijgebouw, in de vorm van een schuur of loods, maakt onderdeel uit van een erf met een hoofdgebouw. Afhankelijk van de functie kunnen wij een passend ontwerp maken.

Muren en wanden van steen of hout, kozijnen van staal of hout, dakbedekking van riet of dakpannen. Wij bouwen o.a. wagen- en of paardenschuren, kapschuren en carports in authentieke stijl.

Tevens worden bijgebouwen door ons gerestaureerd en gerenoveerd. Lees meer >>

 

 

Minimaliseren
 

Tekenwerk in 3d en vergunningadvies

Her- en nieuwbouw, verbouw, restauratie- en renovatie vraagt veel aandacht van u en ons. Wij bezitten de benodigde kennis en hebben goede contacten met (overheid) instanties.

Wij adviseren en denken mee. De in sommige gevallen benodigde vergunningen, tekeningen en kostenbegrotingen verzorgen wij indien gewenst. U kunt bij ons terecht voor o.a. 3D visualisaties, bouwkundig tekenwerk, het inmeten van bestaande gebouwen enz.

Tevens doen wij het overleg met o.a. gemeenten, monumenten- en/of welstandcommisies.

 

HOME   |   INTRODUCTIE   |   REFERENTIES   |   LINKS   |   MEDIA   |   AUTHENTIEK STAAL   |   AUTHENTIEK HOUT   |   CONTACT
Copyright 2017 by DeHaanEC